About

Silver Machine custom seats

Wat begon als een hobby na werktijd groeide na een paar zadels voor vrienden en bekenden uit tot een paar zadels in de maand voor lokale motorrijders en -bouwers. Tegenwoordig maak ik met veel plezier meerdere zadels per week en zou je kunnen zeggen dat het mijn werk is geworden. Met gepaste trots kan ik ook zeggen dat ik mijn werk de hele wereld over stuur en dat er van Canada tot Japan tot Ghana en nog veel andere landen motoren met mijn zadels rond rijden. Voor lokale klanten hier in Ermelo die zelf in de garage bezig zijn tot het meewerken aan prototypes van bijvoorbeeld Polaris/Indian in Zwitserland en Unique Custom Cycles in Zweden (de echte Zweedse choppers) maak ik graag zadels.

Mijn klanten weten me te vinden via mond-tot-mondreclame, social media/internet en natuurlijk sta ik ook een aantal keer per jaar op een beurs of evenement om mijn werk onder de aandacht te brengen. Zelf zou ik mijn stijl omschrijven als rustig met een oog voor detail. Elke keer opnieuw probeer ik het beste zadel te maken dat ik kan met een eerlijk verhaal want een zadel is in eerste instantie om op te zitten en daarna moet het er goed uit zien en zodoende moet er altijd een keuze gemaakt worden, of anders gezegd, een combinatie van vorm en functie. Door met goede materialen te werken kan ik een comfortabel zadel maken dat er ook nog goed uitziet.

Wat is dat eerlijke verhaal dan? Ik ga je niet vertellen dat ik de beste of mooiste zadels maak die er te koop zijn, dat is voor iedereen anders en mag je zelf beslissen. Maar ik help graag om het beste, mooiste voor jou te maken. In de afgelopen jaren heb ik een hoop ervaring opgedaan en voor veel mensen een zadel gemaakt dat het rijcomfort en de looks van de motor verbeterd heeft. Zelf rij ik (natuurlijk) ook motor en kan ik daarom met mijn klanten meepraten over zithouding, zitcomfort, zadelpijn en het aanpassen en bouwen van motoren.

Wat ik zoal doe voor mijn klanten is van het aanpassen van een simpel hoesje en een paar cm hoger of lager, het restaureren van een klassiek zadel tot het maken van een compleet custom zadel waarvan ik ook de bodemplaat maak met schuim op maat en bekleding met ingewikkelde stikpatronen en details. Het kan hier allemaal en ik doe het met evenveel plezier.